top of page

PETER TANEV

TV vejrvært på TV2 siden 1996, bliver ofte brugt på TV2 og af andre medier som klimaekspert.

Har læst klimatologi på Københavns universitet, og har taget en bachlorgrad indenfor klima.

Klima og vejr har altid været den største interesse og derfor var det naturligt, at gå den vej uddannelsesmæssigt.

De sidste 10-15 år er klima begyndt at fylde mere og mere, så når det drejer sig om foredrag og udtalelser er det oftest bundet op på klima. Men interessen for det daglige vejr er der stadig og bliver ofte brugt på TV2 Vejret som studievært.

Peter Tanev Professionelt.

Jeg har arbejdet på TV 2 Vejret siden 1996 som vært, og er i dag også redaktionschef på TV2 Vejret med ansvar for personale og den redaktionelle linje. 

De sidste mange år har jeg også holdt foredrag og været ordstyre ude i landet.

De seneste år har foredragene hovedsageligt været med fokus på klimaforandringer og global opvarmning, men ellers kan der tales om alt slags vejr og vind.

Mit motto er "Fordi noget er fakta behøver det ikke være kedeligt" med andre ord forsøger jeg altid at gøre videnskabeligt stof interessant og kan jeg også få et grin eller smil frem hos folk er dagen reddet.

Peter Tanev Privat.

Jeg har været vejrnørd siden jeg var lille og når jeg er ude i vejret bruger jeg ofte tiden på at fiske og tage billeder. Jeg er gift med Anna og har 2 piger Ella og Rose, vi bor på Østerbro og har et sommerhus i Liseleje.

Jeg er ambassadør for Sclerose Foreningen og har i 10 år deltaget i deres velgørenhedsløb "Cykelnerven". Et cykelløb/event der samler penge ind til kampen mod sclerose. Selve eventen går ud på at cykle årets Tour de France bjerge og det har vi nu gjort hvert år.

Der ud over elsker jeg at spille padel og når der er tid er en god fisketur også altid velkommen.

bottom of page