top of page

Løvfaldssommer på vej.


Mandag, tirsdag og onsdag, og måske endda også torsdag, kan temperaturen ramme minimum 20 grader i Danmark, og dermed har vi mulighed for at få løvfaldsommer.Løvfaldssommer og ikke Indian summer.

"Er det Indian summer, vi har nu?" Et typisk spørgsmål, man får her i september, når vejret viser sig fra sin sommerlige side, og svaret er altid det samme: "Nej, det er ikke Indian summer."

Det skyldes, at Indian summer er et udtryk, der oprindeligt kommer fra USA fra områder med fastlandsklima, og derfor er bestemt af nogle definitioner, som ikke passer til Danmark, hvor vi har kystklima.

Kigger man på definitionerne, så passer de ikke til danske forhold, og i bund og grund ville vi aldrig kunne få Indian summer.


Udtrykket Indian Summer kommer oprindeligt fra USA hvor en kold perioder i efteråret, hvor løvet havde fået farve blev efterfulgt af en periode med varmt og sommerligt vejr.


I en artikel på vejr.tv2.dk beskriver vi det på følgende måde:

"Begrebet Løvfaldsommer er indført, fordi det amerikanske begreb Indian summer ikke umiddelbart kan overføres til Danmark. Indian summer er, når varmen vender tilbage efter en kold periode, hvilket opleves helt anderledes i fastlandsklima, hvor der er store skift i vejret i forhold til det danske kystklima, hvor udsvingene er mindre."

Derfor besluttede vi på TV2 vejret i 2011 at finde et udtryk, som passer til det danske klima, og valget faldt efter en seerafstemning på begrebet løvfaldssommer. Definitionen på dette er, at vi har 3 dage i træk, efter efterårsjævndøgn (typisk den 23. september), hvor temperaturen kommer op på 20 grader eller over 20 grader.


Vi kan få løvfaldsommer

Lørdag den 23. september 2023 havde vi jævndøgn og i den kommende uge kan vi få sommerligt vejr og der er chance for flere dage med minimum 20 grader. Det betyder at der er chance for at kriterierne for Løvfaldssommer bliver opfyldt.

Mandag, tirsdag, onsdag og måske også torsdag er alle dage hvor vi lokalt kan ramme minimum 20 grader, og sker det får vi altså igen i år løvfaldsommer lige som vi havde det i 2021.


En uge med Løvfaldsommer kan bruges til mange ting.

Comments


Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Følg os
bottom of page