top of page

Plastik Fantastik

Plastic fantastisk

"Jeg forstå det ikke, jeg forstår det simpelthen ikke" sagde jeg til min kone da vi gik ud af Bilka. "Rolig nu, vi havde brug for alt hvad vi købte. Jeg kunne høre på hende at hun refererede til de 2880 vi lige havde brugt på leverpostej, rugbrød, toiletpapir og selvfølgelig meget andet som en husholdning ikke kan undvære. Men det var slet ikke det jeg tænkte på, det var ikke det der endnu en gang fik mit blodtryk op i den høje ende, det var noget helt andet.

Forleden da jeg var ude og handle tøj, købte jeg en del forskelligt men på vejen hjem kom jeg i tanke om at jeg manglede strømper. Jeg gik ind i en herrebutik og købte en tre pak, med tre par herrefolket til 99 kroner og så røg der en t-shirt til 199 oven i. Ekspedienten var sød og slog min ting ind og spurgte om jeg ville hav en pose, hvilket jeg gerne ville. Det var i øvrigt den 3 plastikpose jeg fik den eftermiddag for i alle tøjbutikkerne havde jeg fået nogle fine kvalitetsposer til mine indkøb. Jeg kom hjem med alle indkøb uden at poserne gik i stykker, hanken faldt af eller der gik hul i posen og hjemme med alle indkøbene tænkte jeg " fedt nu har jeg nogle poser jeg kan genbruge næste gang jeg skal ud og handle"

Nu fandt jeg mig selv i Bilka køen, indkøbsvognen var fyldt og jeg slog hovedet ned i håndtaget på vognen, jeg havde glemt mine genbrugsposer fra shopping turen og nu vidste jeg præcis hvad der ville ske. Når mine indkøb på 2800 var kørt gennem kassen måtte jeg bede om 4 plastikposer og der ville minimum blive slået 10 kroner ekstra ind.

Og så er vi tilbage ved udgangen og turenes indkøb ned mod bilen, at jeg udbrød "jeg forstår det ikke" refererede til prisen for en plastikpose. Det er ikke fordi jeg er nærig men jeg forstår ikke at når jeg køber tøj for under 500 kroner får en fin plastikpose til mine indkøb men når jeg er i supermarkedet, er det lige meget hvor meget jeg har købt for så skal jeg betale 2,50 for en pose til mine vare, hvorfor. Er det fordi supermarkederne tjener mange penge på at sælge poser? Det kunne man godt tro det var, nogen siger de gør det for at være miljøkonsekvenser og tvinge dig til at tage egne poser med, men så kunne de sælge dem endnu dyre og ivrigt give nogle af de penge til miljørigtige formål.

I øvrigt er poserne i supermarkedet ofte af utrolig dårlig kvalitet, så da jeg endelige havde fået blodtrykket ned og var begyndt at tænke på og glæde mig til den jordbærkage der lå i den ene pose, skete det der ofte sker. Hanken på plastik posen gik i stykker og sukker, kaffe, cornflakesene jordbærkage lå på betongulvet under Bilka.

Jeg glemmer aldrig mere mine genbrugsposer igen eller også køber jeg sokker, T-shirt og en rullekrave før jeg handler mad så har jeg i det mindste en ordentlig og gratis pose.


Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Følg os
bottom of page